Türkiye İş Bankası Müzesi koleksiyonu, Banka'nın kuruluşundan bugüne dek kullanılan, Cumhuriyet Dönemi bankacılığının dönüşüm evrelerini yansıtan ve Banka'daki gündelik yaşamın vazgeçilmez parçası olan nesnelerin oluşturduğu bir koleksiyondur. Türkiye İş Bankası’nın kağıt ve görsel malzemeden oluşan koruma altındaki zengin arşivinden çok sayıda parça da, kurgusu çerçevesinde salonlarına yerleştirerek ziyaretçileriyle paylaşmaktadır.
Müzede farklı dönemlere ait daktilolar, muhasebe ve hesap makineleri, kumbaralar, damga ve mühürler, bekçilere ait alet-edevat, promosyon malzemeleri, çeşitli iletişim araçları, büyük servis kasaları gibi nesneler sergilenmektedir. Ayrıca sabit halde bulunan eski banka bankoları, ana kasa ve kiralık kasa daireleri de ziyaretçinin erişimine açıktır.
Poliçeler, makbuzlar, tahsilat fişleri, kasa fişleri, hisse senetleri, çekler, banka cüzdanları gibi bankacılık hizmetlerine ilişkin belgeler; sözleşmeler, banka iç yazışmaları, kurum ve kuruluşlarla yapılan resmi yazışmalar, bankaya yazılan mektuplar, şubenin ilk dönem personel bilgileri gibi toplumsal ve iktisadi hayatı yansıtan belgeler, gazete reklamları, reklam afişleri, kartpostallar gibi tanıtıma yönelik malzemeler, fotoğraflar, resimler, eski mimari plan ve projeler ile çeşitli konularda yapılmış onlarca film İş Bankası arşivini oluşturmaktadır. Tüm bu arşiv, sosyal tarih ve iktisat tarihi alanlarında tarih yazımını fark edilir biçimde zenginleştirecek çeşitliliğe sahiptir. Türkiye İş Bankası Müzesi, bankacılık kurallarını her zaman gözeterek, bu arşivi ziyaretçileriyle paylaşmaktadır.